פלאפון תקשורת בע"מ נ' טסמה

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום קריות
6346-07-12
24.12.2013
בפני :
עפרה אטיאס

- נגד -
:
פלאפון תקשורת בע"מ
:
חנה טסמה
פסק-דין

פסק דין

מונחת בפניי תביעה כספית על סכום קצוב בסך של 36,435 ₪, שעניינה תשלומים שונים שחבה הנתבעת לתובעת, על פי הנטען, בהתאם להסכמי ההתקשרות בין הצדדים.

בבקשת הרשות להגן טענה הנתבעת כי היא אישה ממוצא אתיופי, אנאלפביתית, שאינה יודעת קרוא וכתוב, ומעולם לא ביקרה באולפן ללימוד עברית. הנתבעת טענה כי התובעת ניצלה את מוגבלותה, בורותה וחוסר הבנתה וידיעתה את השפה העברית, הטעתה ועשקה אותה.

הנתבעת הוסיפה, בסעיף 6 לתצהיר התומך בבקשת הרשות להגן, כי החלק הארי של המסמכים שצורפו לתביעה, אינם נושאים את חתימתה, ואלו הנחזים לשאת את חתימתה, "ככל הנראה", אינם נושאים את חתימתה.

הנתבעת הכחישה את החוב הנטען, וטענה כי דווקא התובעת היא זו החבה לה כספים שגבתה ביתר. בסעיף 8 לתצהירה טענה הנתבעת כי:

"כל שיודעת אני הוא שבעבר היו ברשותי מספר מנויים ששויכו להם מכשירים ישנים ופשוטים אותם שכנעה אותי המשיבה להחליף/לשדרג, למכשירים מתקדמים כדוגמת אייפון וגלקסי, תוך ניצול העובדה שאיני יודעת את השפה העברית, העובדה שאיני יודעת לגלוש בכלל ו/או במכשירים חכמים בפרט, ו/או איני יודעת לשלוחSMS , כל זאת כאשר ממבט פשוט ומשיחה קצרה עימי היה באפשרות נציגי התובעת להווכח שאין לי כל צורך במכשירים מתקדמים נוכח כך שמלבד שימוש בסיסי ביותר בטלפון נייד איני יודעת לעשות מאומה במכשיר הטלפון". (ההדגשה אינה במקור, ע"א)

בסעיף 9 לתצהיר התומך בבקשת הרשות להגן, טענה הנתבעת כי התובעת החתימה אותה על מספר טפסים, מבלי להקריא אותם בפניה, ומבלי לתרגמם בפניה ו/או להבהיר לה את פרטי העסקה, כאשר, לטענתה, ההסבר היחידי שקיבלה זה שהחיוב בגין המכשירים הישנים יופסק, המכשירים החדשים יינתנו לה בחינם, השיחות בין בני משפחה תהיינה בחינם, וכי בגין שני מכשירי האייפון תשלם חשבון חודשי קבוע בסך של 199 ₪ בעבור שיחות ללא הגבלה, ואילו בגין מכשיר הגלקסי, תשלם 99 ₪ לחודש, ואם יגיע המנוי לניצול מקסימאלי של שיחות, לא יוכל להוציא שיחות נוספות.

לבסוף, טוענת הנתבעת כי מעיון במסמכים שנשלחו לבא-כוחה לאחר הגשת התביעה, עולות תהיות רבות, ובכלל זה העובדה שנפתחו על שמה שני מספרי לקוח; המסמכים כוללים שמות של חמאדה עמאד ויעקב בולוס יוסף שכלל אינם מוכרים לה, ושמותיהם שורבבו בחוסר תום לב לחשבונותיה.

במהלך הדיון שהתקיים ביום 15.11.2012, הסכימו הצדדים למתן רשות להתגונן, וזאת "בעקבות גילוי שרבוב של חשבונות של אנשים אחרים" בחשבונות הנתבעת.

ביום 27.1.2013 הגישה התובעת תצהיר עדות ראשית מטעמה. בתצהיר זה, שהוגש על ידי נציג התובעת, עוז קם מיכאלי, פירטה התובעת את יתרת החוב של הנתבעת, הן במסגרת מס' לקוח 3587460, והן במסגרת מס' לקוח 4633249, תוך הבחנה בין חיובי בילינג (חיובים שוטפים) לבין החיובים בגין יתרות הציוד.

התובעת צירפה לתצהירה ארבעה הסכמי התקשרות המתייחסים למספר לקוח 3587460, כמפורט להלן:

הסכם התקשרות מיום 14.10.2010 (א/1), המתייחס למכשיר 280 LG GU הנחזה לשאת את חתימת הנתבעת;

הסכם התקשרות מיום 27.5.2010 (א/2), המתייחס לסוני אריקסון שחור, הנחזה לשאת את חתימת הנתבעת;

הסכם התקשרות מיום 7.3.2011 (א/3), המתייחס אף הוא לסוני אריקסון שחור, הנחזה כנושא את חתימת הנתבעת.

הסכם התקשרות מיום 05.04.2011, המתייחס לרכישת כרטיס SIM.

בנוסף, צירפה התובעת עותקים מהסכמי ההתקשרות המתייחסים למספר לקוח 4633249, כדלקמן:

הסכם מיום 30.11.2010 (ו/2), המתייחס לאייפון 4 שחור, הנחזה לשאת את חתימת הנתבעת.

הסכם מיום 30.05.2011 (ו/3), המתייחס לסמסונג גלקסי, הנחזה לשאת את חתימת הנתבעת.

הסכם מיום 28.12.2011 (ו/4), המתייחס לרכישת אייפון 4 S שחור 16 GB , שאינו נושא את חתימת הנתבעת.

הסכם מיום 06.01.2008 (ו/5), המתייחס לרכישת מכשיר פלאפון מסוג מוטורולה v 3 m, הנחזה כנושא את חתימת הנתבעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>